středa 19. srpna 2015

Lečo tak trochu jinak


Lečo může mít mnoho podob. Může to být na pohled celkem nechutná kaše, která může, ale nemusí chutnat dobře. Já nemám tyhle neidentifikovatelné směsi ráda, zejména pokud nejsem u jejich vzniku. Vlastně ani nevím, jestli bych tu svoji oblíbenou směs měla lečem nazývat, ale říkám tomu tak. Hlavní surovinou jsou rajčata a papriky, můžete ale přidat i cuketu nebo lilek, nic nezkazíte.

Potřebujete:
  •  rajčata, na osobu asi 3 menší, ale množství je opravdu variabilní
  •  papriky ve zhruba stejném množství
  •  cibule, asi 1 na 3 rajčata
  •  bylinky, může být oregano, tymián, bazalka
  •  vejce, jedno na osobu
  •  olivový olej, sůl, pepř


Zeleninu nakrájejte, šťávu a semínka z rajčat odstraňte. Na olej dejte nejdříve cibulku a lehce osmahněte, pak přihoďte ostatní zeleninu a opékejte. Osolte, opepřete, přidejte bylinky. Opékejte. Zelenina pustí šťávu, ale vaším cílem je ji nechat vypéct a osmahnout vše do zlatohněda. Nakonec vyklepněte vejce a nechte jej chvíli opékat, pak mírně zamíchejte, ať vám z vajíčka zůstanou větší kousky. 


Vše se na pánvičce lehce připaluje. Jídlo úžasně voní. Pokud máte, můžete lehce podrobit povrch fetou a zakapat olejem. Je to vynikající letní jídlo. Podávejte nejlépe s chlebem nebo bez, jen tak.




Žádné komentáře: