úterý 5. ledna 2016

Pečená krůtí křídla k večeři



Někdy je třeba se věnovat v domácnosti i jiným činnostem než vaření. S tím mívám obvykle problém, protože jde o práce veskrze neoblíbené. Všechny je známe, každá má své favority na žebříčku. Nicméně se tomu nedá vyhnout. Rodina chce ale jíst, zejména když jsou zvyklí, že jídlo je, a že bývá dokonce teplé. Pro tyto případy mám v oblibě jídla typu vezmi, něčím napatlej, dej do hrnce, strč do trouby, zapni a máš 1, 5 – 4 hodiny (dle náplně hrnce) času na práci, tak sebou hoď.

Potřebujete:
  •  krůtí křídla
  •  sůl, pepř
  •  uzenou papriku
  •  oregano
  •  plátky anglické slaniny

Rozpalte troubu na 180 °C.
Křídla osolte, opepřete, posypte vším kořením, dejte do pekáčku a poklaďte plátky anglické slaniny. Podlijte vodou, mělo by být asi 1,5 cm vody na dně.

Dejte do trouby, přikryjte pokličkou nebo alobalem a nastavte budík na hodinu. Po hodině odkryjte a pečte ještě půl hodiny.
Podávejte s rýží nebo s bramborem. Může ale být i chleba.

Žádné komentáře: